Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett zavartalanul fogad ügyfeleket!

Új partnereket keresünk:

Ha használt autót vásárol, hasznos lehet a részecskeszűrő elhasználódottságának ismerete. Szerencsére ezt több módszer is lehetővé teszi számunkra. Néha egy regenerációs ciklus megmentheti a DPF-et, de legtöbbször nem. Ilyen esetekben a részecskeszűrő tisztítás, vagy a csere elkerülhetetlen.

Az eltömődött részecskeszűrő figyelmeztető jelei

A részecskeszűrő tisztítása

Idővel a DPF elhasználódik. Regenerációs ciklusok feltétlenül szükségesek, mellyel az összegyűjtött finom részecskéket akarták elégetni. Ezek nélkül a DPF nagyon gyorsan eltömődne. Ezért nagyon fontos, hogy időnként hosszú, legalább harminc perces utakat tegyünk közúton vagy autópályán, hogy elindulhasson a regeneráció. A legtöbb esetben ez a művelet elegendő a részecskeszűrő visszajelző lámpa kikapcsolásához. Emiatt a dízelmotoros járművek nem alkalmasak városi használatra, ami idő előtt károsítja a részecskeszűrőt, mert csak az autó indításakor és az első kilométeren szabadulnak fel a finom részecskék.

Mi van, ha ez nem elég?

Ha a DPF regenerációs ciklusai már nem elegendők, akkor elkerülhetetlen a szennyeződés, ami a részecskeszűrő tartós tönkremeneteléhez vezethet. Ezért jobb, ha nem vár túl sokáig, és elvégezteti a részecskeszűrő tisztítást.